Шановні захисники Вітчизни!

Від часів Хрещення Київської Русі і до наших днів, світле та радісне свято – Покрова Пресвятої Богородиці, духовно об’єднувало наш народ.  Глибокі традиції вшанування захисників рідної землі у день великого християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці сягають ще козацьких часів. Богородиця стала  Покровителькою для воїнів легендарної Української Повстанської Армії. Під її захист стають і новітні герої.

Історія зберігає багато свідчень того, як вищою волею Пресвята Богоматір боронила наш народ, наше козацьке військо, надавала воїнам сил у боротьбі з ворогом. Саме тому в Україні свято отримало другу назву – Козацька Покрова і відзначається ще й як день українського козацтва.

2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ, відповідно до якого щороку 14 жовтня відзначатиметься День захисника України.

Від усього серця вітаю усіх, в кому живе дух наших славних предків – козаків, які були справжніми патріотами і героїчними виборювачами незалежності нашої держави!  

Низький уклін всім, хто захищав цілісність і суверенітет нашої Держави. Велика вдячність і повага всім, хто стоїть тепер в ім’я миру  в Україні!

У цей величний день ми просимо Пресвяту Богородицю взяти під своє покровительство усіх захисників України та подарувати Вам і Вашим родинам міцного здоров’я на довгі роки, злагоди, добра і миру, успіхів у повсякденному житті та у військовій службі.

Нехай овіяне славою свято додасть Вам енергії, оптимізму та  сили в розбудові нашої держави!

Голова Вороновицької ОТГ                                  Олександр Ковінько