1 жовтня – Міжнародний день музики. Його почали відзначати за рішенням ЮНЕСКО з 1975 року. Одним із ініціаторів свята був чи не найвизначніший композитор ХХ ст. Дмитро Шостакович.

З нагоди цього свята, 2 жовтня у Будинку культури Вороновицька дитяча школа мистецтв влаштувала чудове свято «Її величність – музика».

З вітальним словом виступив голова Вороновицької ОТГ Ковінько О.Г. «Доброго дня присутнім. Свято – день музики. Дійсно, без музики нікуди, дітки, які виступають, які дійсно в колективах навчаються,вони розвиваються, хочеться цьому тільки радіти, а викладачам, керівникам, хочеться подякувати за те, що вони насправді не жаліють ні свого часу, ні своїх зусиль для того,  щоб наші діти дарували таку насолоду , а ми мали можливість бути присутніми на таких чудових концертах. Від селищної ради,від депутатського корпусу сьогодні хочу подарувати музичній школі чудовий музичний інструмент – акустична бас-гітара. У нас була така можливість і ми нею скористалися. Такий інструмент буде в музичній школі і будемо насолоджуватися його звуками і тими чудовими музичними номерами, які будуть готувати наші діти.»

«Також, хочу привітати з чудовим святом –  Днем музики. Музика – це мова почуттів,відчуттів і всіх емоцій, які є в людини. Людина слухає музику і мабуть кожного з вас супроводжує саме вона і надихає на якісь добрі, чудові справи. Сьогодні, дякуємо селищній раді за подарований музичний інструмент.» – зазначив завідуючий сектором культури Волощук В.М.

Директор дитячої школи мистецтв Волощук Л.О.  також подякувала за такий гарний подарунок, і наголосила : «Ми на наступний концерт обов’язково долучимося ансамблем інструментальним і покажемо вам чудовий номер. І вітаю усіх, бажаю натхнення, творчих здобутків і слухати більше позитивної музики

Концертна програма розпочалася креативною постановкою «All thet jazz» від Вокального ансамблю «Феєрія» – викладач В. Нікіфорова. Грою на фортепіано зачаровували Л.Горобчук та О.Бацінко  – викладач О.Волощук.

Хореогафічні композиції «Святковий», «Подоляночка», «Плескач» дарували вихованці О.Берези.

Грою на сопілці та окарині радували А.Прилипко, М.Безпалько, Д.Яблочнюк та викладач класу флейти та сопілки О.Артюхова.

Дует бандуристів у складі С.Сірохи та О.Бацінко під керівництвом викладача  М. Кочерги подарував пісню «Добрий день, матусю Україно». Ораторські вміння  продемонструвала  учениця класу театрального мистецтва Я. Крицька у байці А. Гарматюка «Ворона без мікрофона» – викладач  Р. Монзолевський.

Сольними номерами радували публіку В.Бевз, І.Маліновська та викладач класу сольного співу В.Нікіфорова.

Завершилося  свято піснею « З тобою, музико!» у виконання Вокального  ансамблю «Феєрія»  та гучними аплодисментами задоволених глядачів.