10 червня Прем`єр міністр України  Володимир Гройсман з робочим візитом перебуває у Вінницькій  області.  У ході поїздки Прем’єр  разом з головою Вінницької ОДА Валерієм Коровійом та головою Вінницької РДА Михайлом Демченком  відвідав  Вороновицьку  об’єднану територіальну громаду.

Голова Вороновицької ОТГ Олександр Ковінько розповів про досягнення громади за умови децентралізації, зокрема він наголосив, що: «Вороновицька ОТГ утворилася у грудні 2016 року і складається із селища Вороновиця та села Комарів. Завдяки реформі децентралізації бюджет громади суттєво зріс, що дало нам змогу здійснити капітальний ремонт 16 вулиць, з них 2  в  Комарові.  Наша громада має свій відділ освіти, молоді та спорту, соціальний відділ та ЦНАП. Ми маємо змогу утримувати та забезпечувати необхідним школи, дитячі садочки, бібліотеку, дитячу школу мистецтв та інші установи.З початку року ми утримуємо 5 працівників Вороновицької лікарні, які підпадали під скорочення.  Для забезпечення правопорядку,  ми купили поліцейський автомобіль,  на якому чергують дільничні інспектори лише по громаді. Звичайно, це не все, що ми зробили, та ще багато чого плануємо зробити

Очільник уряду наголосив, що братиме участь у парламентських виборах, та  буде боротися за довіру українців, яку треба виправдати: – «Наголошую, що ми маємо об’єднати  людей, які мають гарний досвід, енергію, запал, молодість, щоб вони могли змінювати країну, яка потребує змін.  Наша команда  розуміє –  як це потрібно робити. Дуже важливо, щоб ми спільно реалізовували наші власні спільні стратегії. Людям потрібні нормальні перевезення, потрібно забезпечення світлом та теплом, нормальна питна вода. Доступність дитячих садочків та позашкільної остіти – це все повноваження місцевих влад. У нас попереду ще багато викликів, але, я думаю, ми дамо на них адекватні відповіді.».

Довідка: На з’їзді партії “Українська стратегія Гройсмана” представлено першу десятку тих, хто піде на позачергові парламентські вибори від цієї політсили. Разом з Прем’єр-міністром  у партійному списку Лілія Гриневич, міністр освіти і науки; Еміне Джаппарова, заступниця міністра інформаційної політики; Олександр Саєнко, міністр Кабінету міністрів; Євген Нищук, міністр культури;  Павло Петренко, міністр юстиції; Сергій Марченко, колишній заступник голови Адміністрації президента; Віктор Єленський, народний депутат, заступник голови парламентського комітету з питань культури і духовності; секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський та народний депутат Андрій Тетерук.

SONY DSC

 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC