Свій 95-літній ювілей 25 січня відзначала жителька Вороновиці Панадій Надія Іванівна. Нелегке життя випало на долю цієї тендітної жінки. Народилася Надійка у багатодітній сім’ї, де було ще дві сестрички та брат. Родина, в пошуках кращого життя, їде  до Казахстану на роботу. Коли Надії було шість років – помирає мати… Згодом батько одружується вдруге, але вже не таке життя було із мачухою, як з рідною ненькою.

В Казахстані Надія закінчила 9 класів та зустріла своє перше і єдине, на все життя, кохання – свого Іванка який, пройшовши усю війну, поїхав на роботу у військову охорону. Згодом, одружившись, Іван Фризонович забирає  кохану Надію Іванівну у свою рідну Вороновицю. Тут, у Вороновиці, вони разом збудували свій будинок на дві половини, з надією на те, що діти будуть поруч і буде з ким зустріти старість. Разом виростили трьох дітей – Раїсу, Людмилу та Михайлика, який трагічно загинув. Та разом прожили життя в розумінні та коханні. Працювала іменинниця касиром у комунгоспі  та 25 років бухгалтером-обліковцем у Вороновицькій селищній раді. Односельчани знають ювілярку, як надзвичайно порядну та працелюбну людину.

Гарною господинею була Надія Іванівна, і хліб смачний пекла, і на городі поралася вправно, і квітами завше подвір’я цвіло. Ці уміння передала своїм донькам та онукам і правнукам, яких має по троє.

Привітати ювілярку завітали: Голова Вороновицької ОТГ Олександр Ковінько, начальник відділу соціального захисту населення Олена Чернявська, голова ради ветеранів Вороновиці Валентина Квятковська та художній керівник Вороновицького БК Інна Нікітенко з ансамблем «Берегиня».

«Бажаю Вам і Вашій родині тепла, згуртованості, розуміння та підтримки один одного. Вклоняюся Вашій життєвій мудрості, багатому досвіду, незламному  духу. Дякую за багаторічну сумлінну працю. Зичу міцного  здоров’я, душевної теплоти, радості від дітей, онуків та  правнуків. Довгих років життя!»- сказав у вітальному слові Олександр Ковінько.

Гості щиро вітали іменинницю, бажали всього найкращого і зазначали, що довгожителі – це наша історія, гордість, та приклад для молодого покоління. Адже саме на долю людей старшого віку випало багато випробувань, які вони зуміли пройти.

Іменинницю нагородили подякою від Вороновицької селищної ради і ради ветеранів та грошовою винагородою.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC