Найвідоміший у світі Фестиваль кольорів проводиться в Індії, під час якого зустрічають Весну. А у Вороновицькій СЗШ І-ІІІст.№1 так сталося, що на Фестивалі кольорів учасники зустрічали Зиму, щоб вона була веселою і радісною. Актова зала буквально замайоріла різнобарвними костюмами та символами веселки.

Методом жеребкування кожен клас обирав колір, тож до фестивалю потрібно було підготувати костюм та художній номер. Фантазія і творчий підхід вчителів, натхнення та акторський запал дітей дали результат.

Символом Фестивалю була Веселка – це символ щастя і радості.

Найменші учасники, учні 1-А класу (вчитель Савенко Т.І.) з піснею «Веселка» відкрили Фестиваль.

Колір веселки – червоний. Це символ дружби. Діти стверджують, що справжня дружба перемагає. Свої таланти демонстрували учні 1-В класу (вчитель Микитюк Л.А.) та учні 2-В класу ( вчитель Вікторова О.В.) а казкова гостя Червона Шапочка веселила глядачів запальним танцем дружби від 4-Б класу ( вчитель Лукіянчук В.В.).

Колір радості і енергії – оранжевий, це символ творчості. І в цьому нас переконували учні 2-Б класу (вчитель Ячиченко О.П.) з піснею «Олівці», а учні 4-А класу (вчитель Шум Н.Л. )подарували пісню «Земля – кольорова планета».

Жовтий колір – сонячний, колір сонця, радості, тепла, який змушує посміхнутися і стати добрішим. Це символ – доброти. Учні 1-Б класу (вчитель Пащенко Л.В.) подарували шматочок літа, і спогади про яскраві соняшники. А танець «Бджілок» радував глядачів від 3-В класу (вчитель Ременяк А.М.)

Символом природи був зелений колір. І на передодні Новорічних свят, відбувся ялинковий показ мод під закликом «Збережемо зелених красунь» від 3-А класу (вчитель Синявська А.В.). У вигляді танцю, учні 3-Б класу (вчитель Блідченко Л.А. ) здійснили подорож на повітряній кулі над зеленою рідною Україною.

Синій колір – колір неба, води. Він стимулює мислення і вважається кольором інтуїції. Це символ миру. З піснею про мир свої таланти показували учні 4-В класу (вчитель Півоварова Ю.М.)

Заключним на «Фестивалі кольорів» став виступ учнів 2-А класу (вчитель Лученко О.В.), які сидячи станцювали «Квітковий вальс».

На святі були присутні методист відділу освіти, молоді та спорту Мураховська О.М., директор Вороновицької СЗШ І-ІІІст.№1 Пелешок В.А., керівник секції у початкових класах Фурик Л.В., які були вражені побаченим. По завершені свята Людмила Блідченко, ведуча Фестивалю кольорів, побажала усім кольорового настрою, кольорового життя в школі і поза межами школи щодня.

Загалом, захід відбувся в рамках місячника початкових класів, який перетворився на кольори веселки. Протягом місяця у кожному класі проводилися цікаві заходи відповідно до кольору веселки, а також виготовлялися символи кольорів.