Торгівля людьми є однією з актуальних проблем сучасного суспільства, страшно уявити, що в епоху інформаційного суспільства на сучасному етапі розвитку людства вона  може досі існувати. Сьогодні торгівля людьми – одна з найприбутковіших сфер міжнародної кримінальної злочинності, вона має транснаціональний характер і поширена по всьому світу, на всіх континентах.

Потрапити в рабство набагато простіше, ніж здається. Найпоширеніший канал – шляхом вербування: через неформальні контакти, випадкові знайомства, через оголошення у пресі, на вулицях, в інтернеті тощо. Спокуса одна – висока платня за роботу. І в роки економічних негараздів ця спокуса лише зростає, знаходячи собі все нових і нових жертв – чоловіків, жінок, дітей, людей з інвалідністю.

Один з найдієвіших і найефективніших чинників і методів протидії торгівлі людьми – інформаційно-освітні кампанії. Так, 12 червня  Вінницька обласна правозахисна організація «Джерело надії»,  за підтримки Вороновицької селищної ради, провела тренінг для представників установ та організацій Вороновицької ОТГ. Вони нагадали  про актуальність проблеми торгівлі людьми, а також необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідуванні злочинців, надання допомоги постраждалим, ведення превентивної роботи.

Якщо Ви або хтось із знайомих та родичів стали жертвою торгівлі людьми звертайтеся до Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації (0432) 61-16-80; до Вінницької обласної правозахисної організації «Джерело надії» (0432) 26-31-82, (067) 135-57-61; до Національної «Гарячої лінії» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 0800-505-501.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC