Шановні жителі громади.

20 лютого  ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні.  Сьогоднішній день – це незаперечний доказ відродження Української нації, нашої держави. Це підтвердження того, що події 2014 року на Майдані змінили наш народ, об’єднали нас в єдиній, соборній й незалежній Україні. 

Небесна Сотня! У кожного з нас з’являються свої  асоціації, коли ми чуємо ці слова. Кожен українець пишається тим, що такі люди народжуються на нашій землі – сміливі, свідомі, ті, які готові боротися за справедливість, ті, які у найважчих умовах, до останнього, виборюють благородну ціль. Герої Небесної Сотні – це ті люди, які створили основу для майбутньої України, ті, кому ми завдячуємо надією, ті, кого кожен повинен визнавати на рівні найвидатніших історичних постатей нашої держави.

20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів Майдану.

21лютого  на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких в жалобних промовах назвали “Небесною Сотнею”, а під час прощання із загиблими лунала пісня “Плине кача…”, яка стала українським народним реквіємом.

Подвиги Героїв України, справжніх патріотів нашої держави – це не просто наша історія, це – приклад для кожного, хто серцем вірний своїй Батьківщині. Нашим святим обов’язком є пам’ятати та вшановувати Героїв Небесної Сотні. Єднаймося в спільній меті – берегти й утверджувати вільну, незалежну, соборну Українську Державу.

Бажаю, щоб на нашій благословенній і багатостраждальній українській землі знову запанували мир і спокій, злагода  і процвітання. Щоб на обличчях українців стерлось занепокоєння і смута та засяяла радісна посмішка і  щоб кожен прийдешній день приносив радісні новини та впевнено нас вів до щасливого майбуття.

Слава Україні! Слава  нашим Героям!

Голова Вороновицької ОТГ                                   Олександр Ковінько