Сьогодні ми відзначаємо День пам’яті та примирення та 74-у річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, бо серцем, душею та розумом відчуваємо, що найдорожчим є Мир, найсвятішою – Перемога над ворогом, який бажає смерті ближнього, зазіхає на чуже, зневажає твою Батьківщину, віру, культуру, твоє право на життя і свободу.

Травневіі дні 1945 року  назавжди закарбувалося в історії нашого народу як день національного тріумфу. Скільки б не минуло часу, а День Перемоги завжди буде світлим днем зі сльозами на очах. Ця дата житиме в наших серцях, а  у пам’яті назавжди залишаться святі імена тих, хто віддав своє життя за рідну країну. Ця пам’ять – непідвладна часу, вона вічна. В наших душах і серцях – гордість і радість наполовину зі святою скорботою, бо дуже велика ціна Перемоги.

Ми в неоплатному боргу перед нашими дідами та прадідами, які згубивши свою молодість та здоров’я в боях, подарували нам мирне небо, можливість жити  у вільній країні.

Ми схиляємо голови у пошані перед тими, хто 74  роки тому під різними прапорами, з неймовірною жагою справедливості виборов Перемогу, зупинив Другу світову війну, виніс вирок нацизму, приніс мир і надію.

Шановні ветерани, низький Вам уклін за Ваш подвиг, за порятунок людства від чуми нацизму. Ви завжди будете для нас взірцем патріотизму та самопожертви. Ми маємо пам’ятати Ваш подвиг та докласти максимум зусиль для того, щоб на просторах нашої України панував мир.

Від щирого серця бажаю всім здоров’я, довголіття, миру і родинного тепла.

Голова Вороновицької ОТГ                                                        Олександр Ковінько