ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ВОРОНОВИЦЬКОЇ ГРОМАДИ!

100 років тому відбулася  вікопомна  подія в житті українського народу –  22 січня 1919 року дві суверенні українські держави – Українська Народна Республіка й Західно-Українська Народна Республіка проголосили Акт Злуки.

Вперше за багато століть об’єдналися дві частини єдиної Української держави. Об’єднався український народ, щоб разом у вільній країні відродити власну історію, рідну мову, багату духовну культуру, економічно сильну державу. Під прапор єдиної держави стали люди різні за своїм походженням та освітою, майновим станом та звичаями. Їх об’єднало розуміння того, що тільки соборний народ є нацією.

Однак незалежність Україні ніхто не подарував – за неї боролися, борються, гинули і, на жаль, продовжують віддавати свої життя найкращі сини і доньки нашої держави.

Ми мусимо пам’ятати, що 22 січня початок найбільш трагічного періоду Революції Гідності, коли у наші дні український народ поклав перші життя за свій демократичний вибір. Саме у цей день загинули Герої Небесної Сотні – Герої України Сергій Нігоян та Михайло Жизневський.

Ми повинні усвідомлювати одну істину: незважаючи на те, де ми народилися чи живемо – ми є українцями, нащадками князів Київської Русі й запорізьких козаків.

Зичу усім вам злагоди, сил та натхнення, успіхів у роботі на благо нашої Вітчизни! Хай розум, воля і любов до рідного краю згуртовують нас для здійснення високої мети – процвітання демократичної і могутньої України.

Голова Вороновицької ОТГ                             Олександр Ковінько