22 грудня, на Ганни, свій 95 – літній ювілей відсвяткувала жителька смт. Вороновиця Анастасія Родіонівна Король. Привітати ювілярку завітали голова ради ветеранів Квятковська Валентина Василівна та Білогурова Мальвіна Федорівна. Квіти, подяка за сумлінну працю та грошова винагорода для ювілярки від виконавчого комітету Вороновицької селищної ради.

Виросла у бідній, багатодітній родині, де крім неї було 5 сестер та 2 брати. Голодні 1932 – 1933 роки запам’ятала на все життя, коли з хати було виметено останню крихту хліба. І вижили на кропив’яні юшці, гнилі картоплі та лушпинні.

У 1941-1945 роках ховалася від німців, мати вимащувала сажею обличчя, закутувала у порвану хустину. А коли приходили німці по дівчину, щоб забрати у полон, мати казала, що хвора на «Сибірку». Так і врятувалася.

З 14 років пішла доглядати телят на ферму, згодом перейшла ланковою, де все життя, до пенсії, вирощувала буряки на колгоспних полях.

Рано залишилася вдовою, доньку Катерину виховувала та ставила на ноги сама. Завжди добра, привітна, лагідна. Гордиться внуками та правнуками, а вони відповідають  любов’ю, повагою, туляться до бабусі і бажають довгих, гарних років життя.

У свої 95 років Анастасія Родіонівна має гарну пам’ять, то ж співала разом з гостями колядки та щедрівки своєї молодості.