У відповідності до Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги (крім послуг з постачання та розподілу природного газу і з постачання та розподілу електричної енергії) з обґрунтуванням такої необхідності виконавцями комунальних послуг, тариф для яких встановлюється органами місцевого самоврядування, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 № 130, ФОП Шкурін С.А. надає інформацію про намір коригування тарифів на комунальні послуги, які надаються.
Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, приймаються протягом 7 календарних днів з дня повідомлення споживачів про намір здійснити коригування тарифів на комунальні послуги оприлюднених на сайті Вороновицької селищної ради за адресою смт. Вороновиця вул. Молодіжна 53 В кв.8.

Обґрунтування причин коригування тарифів

В смт. Вороновиця з 01.09.2023 р. діють тарифи на централізоване водопостачання 31,50
грн./м3, на централізоване водовідведення 26,20 грн./м3 встановлені рішенням Вороновицької селищної ради від 24 серпня 2023р.
Відповідно до п.7 Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на формування житлово-комунальних послуг» від 1 червня 2011 року № 869, проводиться перерахунок тарифів шляхом коригування лише тих складових частин структури тарифів за якими відбулися цінові зміни в бік збільшення чи зменшення.

Причинами коригування тарифу є збільшення складових собівартості з незалежних від надавача послуг причин. А саме:
– збільшення вартості електроенергії з 6,21 грн/кВат*год до 10,75 грн/кВат*год і зростає
з кожним місяцем;
– збільшення мінімальної заробітної плати з 6700грн/міс до 8000 грн/міс;
– збільшення ЕСВ з 1474 грн/міс до 1760 грн/міс;

ФОП Шкурін Повідомлення про намір коригування тарифів

ФОП Шкурін Структура тарифу 2024