Український народ протягом свого історичного шляху сформував цінності та зберіг традиції, що передаються від покоління до покоління і зберігаються протягом тривалого часу. Наша громада теж славиться однією особливою традицією, повʼязаною з відзначенням Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України!
Напередодні 33-ї річниці Дня Незалежності України у Вороновицькій територіальній громаді відбувся благодійний авто пробіг 2024 року.
Колона автомобілей, прикрашена жовто-блакитними стягами проїхала від Палацу Грохольських-Можайських в село Черемошне до могили українського полковника Данила Нечая.
Данило Нечай був одним найвидатніших полководців війська Богдана Хмельницького. Здобув бойову славу у боях за фортецю Кодак, під Жовтими Водами, Корсунем, взяв Бродівський замок. Організував Брацлавський полк. Потім став одним із соратників Максима Кривоноса, відзначився у боях на Вінниччині та під Меджибожем.
Трагічно загинув на полях сучасної Тиврівщини під час боїв біля села Красне. За однією з легенд “першого козака після Хмельницького” поховали у скіфському кургані біля села Черемошне. Козаки у шапках несли землю, щоб вшанувати героя. Землі було так багато, що на місці поховання виріс великий курган.
В цей день панував дух єдності та братерства, а навкруги майоріли синьо-жовті прапори. Даний захід організований завдяки співпраці голови громади Олександра Ковінько спільно з Вороновицькою козацькою сотнею крайового осередку УК Вінниччини та Центром культури та дозвілля Вороновицької селищної ради.