Напередодні престольного празника, свята апостола та євангеліста Луки, жителі села Марківка відсвяткували  ювілей  –  280 років селу. Сільський клуб був  наповнений  односельчанами та гостями.

Усіх присутніх привітав Марківський сільський голова Косецький А.Б.: «Хочу привітати всіх зі святом та побажати добра, здійснення мрій. Ми не тільки окреме село – ми частинка країни. Лише спільними силами ми можемо створити образ села та зберігати нашу історію. Адже успіхи села – це перш за все успіхи його жителів – працелюбних, добрих і чесних людей. Особлива шана та подяка людям старшого покоління, чия мудрість та життєвий досвід нині допомогають молодим розвивати рідне село та підтримувати славетні традиції свого народу.

Тож нехай же і надалі процвітає наше село, народжуються і підростають діти, спокійно і захищено почуваються люди похилого віку.  А ми будемо робити все від нас залежне, аби допомогти вам у цьому.  Адже саме покращення якості життя та добробуту людей – основне наше завдання.»

Завітав на свято до сусідів  і голова Вороновицької ОТГ Олександр Ковінько : «Ваше невеличке охайне село відоме  славетною історією та  своїми працьовитими людьми. Вітаю  вас від нашої територіальної громади з чудовим престольним святом.  Бажаю усім здоров’я, успіхів і мирного неба над головою, злагоди, щоб у вашій громаді  все йшло добре, щоб за мудрими рішеннями приходили позитивні результати.  Хочу побажати, щоб ми з вами мали віру, надію і любов до всіх тих справ, які ми творимо  на благо людей.  Нехай щастя, любов та достаток живуть на кожній  вулиці, у кожному домі, у кожній родині.»

Вітали марківчан зі святом голова Шендерівської сільської ради Соболь Л.Є. та Тростянецької сільської ради Жук О.О., депутат Тиврівської районної ради Жовнір О.І.. Бажали здійснення всіх задумів, мирного неба над головою та рідної землі під ногами.

Загалом, концертна програма тривала більше двох годин. Запрошених із радістю розважали місцеві артисти та гості із сусідніх сіл.

По закінченню свята всіх присутніх діток пригощали ласощами, які подарував ювілярам голова Вороновицької ОТГ Ковінько О.Г.