Відбулося засідання комісії з питань захисту прав дітей, спрямоване на забезпечення та збереження прав дітей у сім’ях, що потребують пильної уваги з боку виконавчого комітету ради, Служби у справах дітей, КУ «Центр надання соціальних послуг» Вороновицької селищної ради, КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Вороновицької селищної ради, виконавчого органу з питань освіти, поліцейських офіцерів громади та на ввірених старостинських округах.
Основні питання, які обговорювалися:
– Про стан виховання та утримання малолітніх дітей у сім’ях.
– Про соціально-правовий захист малолітніх дітей.
– Про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.
– Про надання дозволу на укладання договору дарування житлового будинку та земельних ділянок, у яких зареєстровані неповнолітні діти.
– Про взяття на квартирний облік дитини, позбавленої батьківського піклування.
– Про встановлення опіки над дитиною-сиротою.
– Про додаткові заходи захисту прав дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах та постраждали від домашнього насилля.
– Про затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей, які залишилися без батьківського піклування, дітей-сиріт.
Завдяки плідній співпраці всіх вищезазначених установ та закладів, усі сім’ї, де порушуються права дітей, знаходяться під пильним наглядом і беруться під соціальний супровід. Забезпечується консультування та допомога від психолога Центру надання соціальних послуг. Кожна сім’я береться на облік Службою у справах дітей Вороновицької селищної ради, що сприяє піклуванню про підростаюче покоління у співпраці з батьками або одним із батьків. У випадку недотримання вимог супроводу та обстеження приймаються рішення щодо позбавлення батьківських прав в інтересах дитини.