В одну з наймістичніших ночей у році – на Івана Купала, у Вороновиці уже традиційно відбулись масові гуляння. Підготовлена напередодні Калинова долина, незважаючи на грозу, яка відбулась за годину до початку свята, у повній готовності чекала на гостей. Розбита вона була  на своєрідні зони, а це міні-парк дитячих атракціонів, зона виїзної тематичної торгівлі, кафе та, власне, концертний майданчик, тож місця для веселого проведення часу було достатньо для усіх охочих. А на  позитив  налаштував усіх присутніх голова Вороновицької об’єднаної територіальної громади Олександр Ковінько.

«Мені дуже приємно бачити сьогодні стількох людей на нашому традиційному святі. Івана Купала для українців духовно дуже важливе свято, сповнене містики і ритуалів, які не повинні забуватись. Напевно, саме тому у Воновиці це одне з наймасовіших народних гулянь. Коли ми починали до нього готуватись, продумували усе до дрібниць, аби поєднати традиції із сучасними тенденціями проведення масових заходів. Щиро вітаю усіх з Іваном Купалом, гарного Вам настрою, побільше позитиву, яскравих вражень і незабутньо проведеного вечора, – привітав Олександр Ковінько.

Веселий вечір охочому до розваг люду щиро дарували   вихованці Вороновицького будинку культури та дитячої школи мистецтв. На велику сцену із своїм творчим доробком виходили і гості з Комарова – тематичні танці та пісні презентували учасники хореографічного ансамблю «Мозаїка» та фольклорний ансамбль «Оберіг». Вже ближче до вечора аудиторії особливий  запал подарували гості свята –  учасниці гурту «Лісапетний батальйон». Вони не тільки співали веселих пісень та засипали жартами, а й влаштували конкурс на знання їхньої творчості. На переможця, ким став маленький Микола, чекав спеціальний приз – велосипед. Уже у розпалі виступу «Лісапетного батальйону» до святкувань  у Вороновиці долучився  голова Вінницької районної державної адміністрації Михайло Демченко.

«Це дійсно чарівне народне свято, наповнене магічним змістом. Ще з давніх-давен у  цю ніч прославляють Сонце, яке дає життя усім. Нехай магічний купальський вогонь надасть Вам сили духу в усіх добрих починаннях. Нехай принесе успіх, удачу, наповнить теплом, затишком та достатком Ваші оселі, а відшукана квітка папороті ощасливить молодих палким коханням. Гарного всім настрою, щастя, здійснення всіх мрій» – сказав Михайло Демченко.

Родзинкою по-вороновицьки стало розпалювання величезного купальського вогнища,  а вже згодом до уваги гостей  презентували святковий феєрверк. Загалом, гуляння у Калиновій долині тривало  до глибокої ночі.