15 червня у Вороновицькому будинку культури відбулись громадські слухання, на яких на загальне обговорення було винесене питання щодо надання документів дозвільного характеру ТОВ «Спільне україно-німецьке підприємство «Автострада». Згідно протоколу на зборах було зареєстровано 158 осіб. Головуючим був обраний радник селищного голови Руслан Штогрин, секретарем – юрист Вороновицької селищної  ради Костянтин Куций.  До складу лічильної комісії увійшли Марія Головатюк, Віктор Гиренко, Ірина Нагаєвська, Людмила Корнец та Альона Мисліцька. Згідно проголосованого регламенту, було вирішено провести громадські слухання за 1 годину.

Про наміри здійснення підприємством господарської діяльності та необхідності отримати  дозвільну документацію перед присутніми жителями громади виступив виконавчий директор ТОВ «Автострада» Анатолій Вакар.

«Змішувальна установка ДС-50 – це установка, на якій переробляється старий асфальтний покрив, додається до нього щебенева продукція, цемент, вода, все це змішується і назад під асфальтоукладач вкладається на дорогу. Це метод холодного ресайтингу. Хочемо вас просити про розуміння, щоб ви надали дозвіл на розміщення цієї установки, готові соціальну допомогу посильну надавати громаді. Звичайно, абсолютно екологічних підприємств не існує, у нас, крім пилу, який буде при перевантаженні щебня (але ми поставили водовозку для постійного поливу дороги), інших шкідливих елементів немає. Всім хочеться, щоб підприємства були абсолютно безпечні, але разом із тим хочеться нормальних доріг, тому хочу знайти порозуміння, готові відповісти на питання, –  зазначив Анатолій Макар.»

Питань до представників «Автостради» було чимало: від головуючого, юриста, представників виконавчого комітету, депутатів та жителів громади, які прийшли на громадські слухання. Відповіді на запитання давали юрист та еколог фірми-заявника, представники фірм, які готували проекти для ТОВ «Автострада», а також представник головного управління  Держпродспоживслужби у Вінницькій області. Після активних обговорень головуючим було запропоновано перейти до процедури голосування.  Відтак, за результатами громадських слухань  було прийняте рішення – «винести пропозицію на обов’язковий  розгляд органом місцевого самоврядування – Вороновицькою селищною радою: не заперечувати щодо надання дозволу на викиди проммайданчику ТОВ «Спільне україно-німецьке підприємство «Автострада», що знаходиться за адресою Вінницька область, Вінницький район, Вороновицька с\р, автодорога «Львів-Кіровоград- Знам’янка»,  412 км».

Вже після проведення громадських слухань між  Вороновицькою селищною радою та ТОВ «Автострада» був підписаний договір про перерахування 75 тисяч гривень для співфінансування проекту з будівництва спортивного ігрового дитячого майданчика у Вороновиці.