Провідним фахівцем відділу забезпечення заходів попередження надзвичайних ситуацій у Вінницькому районі ЦЗД ГУ ДСНС України у Вінницькій області капітаном служби цивільного захисту Юрієм Любавіним спільно з пожежниками ДПРЧ-17 для дітей дошкільної та позашкільної освіти провели акцію “Запобігти!Врятувати!Допомогти!”. Захід став для присутніх цікавим наглядовим уроком, на якому діти ознайомилися із діяльністю пожежно-рятувальної служби і зрозуміли, якими важливими є правила безпеки життєдіяльності та заходи безпеки у повсякденному житті. Під час цієї акції дітям продемонстрували пожежно-рятувальне обладнання, розповіли про випадки пожеж та причини їх виникнення.

Також капітан служби цивільного захисту Юрій Любавін розповів діткам, як правильно діяти у разі знаходження вибухонебезпечних або схожих на них підозрілих предметів.

Кожен охочий мав змогу спробувати себе у ролі справжнього пожежного одягнувши спорядження рятувальників та працюючи з відповідним обладнанням.

Дошкільнята, учні, студенти та викладачі закладів удосконалили свої теоретичні знання та практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти, щоб захистити своє здоров’я та життя.