21 червня 2023 року  селищний голова Вороновицької територіальної громади Олександр Ковінько провів чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини Вороновицької селищної ради. Основним завданням комісії є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

Всі питання порядку денного були, попередньо, ретельно вивчені службою у справах дітей Вороновицької селищної ради. Зокрема, розглянули питання:

  1. Про доцільність взяття на соціальний супровід сім’ї;
  2. Про стан виховання та утримання малолітньої дитини в сім’ї;
  3. Про продовження строку перебування малолітньої дитини у Вінницькому навчально-реабілітаційному центрі “Гніздечко” Вінницької обласної ради;
  4. Про затвердження індивідуального плану соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дитини, яка залишилась без батьківського піклування, дитини-сироти, дитини позбавленої батьківського піклування.

У ході засідання було заслухано членів комісії, які брали активну участь у обговоренні, висловлювали власну думку та вносили свої пропозиції до відповідних рішень. З’ясовані факти і обставини по кожному питанню окремо, прийняті конструктивні рішення в інтересах дітей, які взяті на контроль до їх повного виконання.