27 квітня відбулось проведення круглого столу голови громади Олександра Ковінько спільно з суб’єктами соціальної роботи Вороновицької селищної ради з питань соціального захисту дитини.

Служба у справах дітей Вороновицької селищної ради визначена основним координаційним органом щодо організації соціального захисту дитини, залишеної без піклування батьків, життю і здоров’ю якої загрожує небезпека.

У круглому столі взяли участь: Заступник селищного голови, КУ “Центр надання соціальних послуг”, Відділ охорони здоров’я та соціального захисту населення, КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги», представник ювенальної превенції, Поліцейський офіцер громади, керівники освітніх закладів, старости старостинських округів та інші заклади, установи, організації, які мають безпосереднє відношення до процесу захисту прав та інтересів дитини.

Кожен із суб’єктів соціальної роботи з питань соціального захисту дитини Вороновицької селищної ради приймає безпосередню участь у міждисциплінарній команді.

Основні теми круглого столу: Виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах та прийняття рішення про надання соціальних послуг дитині та її сім’ї; виявлення дітей, які постраждали від жорстокого поводження, життю або здоров’ю яких загрожує небезпека та прийняття відповідних рішень про надання соціальних послуг дитині та її сім’ї та інші випадки виявлення дитини та здійснення соціального супроводу сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах.

“Спільна діяльність суб’єктів соціальної роботи у громаді сприяє запобіганню виникнення проблем та налагодженню добробуту родини з дітьми, проведенню профілактичної роботи з молоддю та соціальному захисту усіх категорій населення, які найбільше цього потребують. Необхідно здійснювати все можливе, щоб дедалі більше з’являлося соціальних історій з позитивними зрушеннями в сім’ях” – під час проведення круглого столу зазначив очільник громади Олександр Ковінько.

Обговорили основні та першочергові завдання суб’єктів, що здійснюють заходи із виявлення та подальшого соціального захисту дитини в організації, надання допомоги дітям, які постраждали від жорстокого поводження, життю або здоров’ю яким загрожує небезпека. Серед основних завдань це вжиття відповідних заходів для безпеки дитини спільно з іншими суб’єктами та фахівцями, здійснення контролю за умовами утримання, виховання та розвитку дитини у сім’ях.

“Саме тісна співпраця суб’єктів соціальної роботи допоможе зменшити показник кількості сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах” – наголосив начальник Служби у справах дітей Таїсія Гаєвик.