У Вороновиці відбувся районний турнір з волейболу, приурочений роковинам Чорнобильської катастрофи. В урочистому відкритті взяли участь голова Вінницької районної адміністрації Михайло Демченко, заступник голови районної ради Олексій Плакида, голова об’єднаної громади Олександр Ковінько, голова «Союзу Чорнобиль України» у Вінницькій області Микола Бойчук та голова обласної організації інвалідів Чорнобиля Валерій Проценко. Почесними гостями турніру були ліквідатори на ЧАЕС із Вороновицької громади Леонід Возний, Олександр Корнець, Олександр Камінський та Петро Зубрицький. Їм були вручені подяки та грошові винагороди. Хвилиною мовчання віддали шану усім, для кого Чорнобиль став роковим.

«Чорнобильська трагедія ще не одне десятиліття буде для кожного українця страшною сторінкою історії. 26 травня – це трагічна дата нашого календаря. Багато людей постраждало, багато через роки відчувають наслідки невидимого впливу. Сьогодні хочеться бачити більше позитиву, тому я щиро бажаю усім ліквідаторам міцного здоров’я та жаги до життя, а усім командам гарної гри, – виступив селищний голова Олександр Ковінько.»

Ініціатором проведення волейбольного турніру виступив голова спілки Чорнобильців селища Леонід Возний. За його словами, така ідея виникла три роки тому і досить активно реалізовується за підтримки і місцевої влади, і меценатів.

«Коли я запропонував ідею вшанування пам’яті чорнобильців саме спортивним заходом, я отримав активну підтримку і в організації місць для проведення, і фінансовому забезпеченні. Для мене, як чорнобильця, дуже важливо, щоб молодь пам’ятала і розуміла, скільки тоді було вкладено зусиль, людських жертв, здоров’я ліквідаторів, щоб зупинити страшну стихію- атом,- розповів Леонід Возний.»

На турнір до Вороновиці цьогоріч приїхало вісім волейбольних команд: дві з Вороновиці, дві із Стрижавки та по одній з Агрономічного, Сосонки, Якушенець та Браїлова. Матчі відбувались у спортивних залах професійно-технічного училища та школи №1. Ближче до вечора визначились і переможці. Почесне перше місце виборола команда Вороновиця-1,  друге місце – Стрижавка-2, а третє місце –  спортсмени з Браїлова. Усім командам-переможцям були вручені кубки, медалі та м’ячі.