У Вороновицькій амбулаторії загальної практики сімейної медицини розпочато прийом документів від населення для укладання договорів на отримання первинної медичної допомоги. Поки що доступ до електронної системи обміну медичною інформацією має тільки завідувач амбулаторії Інна Шевчук. За її словами, решта сімейних лікарів, за попередніми прогнозами, отримають комплекти комп’ютерної техніки з особистим робочим програмним забезпеченням уже наприкінці наступного тижня.  Кошти на 4 робочих місця, а це 72 тисячі гривень, виділяли з місцевого бюджету громади, зараз завершуються тендерні процедури на закупівлю.

«Першу декларацію ми заповнювали майже дві години, потім робота пішла швидше. За кілька останніх днів ми уклали більше півсотні декларацій. Люди дуже активно цікавляться, приходять на прийоми з документами. Поки що у нас немає  технічної можливості повноцінно заключати з пацієнтами угоди, але найближчим часом нас обіцяють забезпечити робочими програмними місцями. Наші сімейні лікарі уже ознайомлені з електронними формами для заповнення, тому процес повинен піти швидко. Спочатку був озвучений термін до першого липня, тепер мова йде   про можливість укладання угод до кінця цього року, тому ми повинні справитись,  – зауважила Інна Шевчук.»

Для укладання договорів про медичне обслуговування пацієнтам необхідно прийти до сімейного лікаря з паспортом, або документом, що його заміняє, ідентифікаційним кодом та свідоцтвом про народження дитини, якщо їй не виповнилось 14 років. Лікар в режимі он-лайн заповнює спеціальну форму декларації про вибір лікаря, затверджену Міністерством охорони здоров’я, після чого пацієнт в роздрукованому варіанті має перевірити персональні дані та  підписати два примірника декларації. Один із них видається пацієнту на руки.  Також Інна Шевчук зауважила, що вони почали працювати у тестовій формі  програми е-health, яка в майбутньому має замінити звичні медичні  на електронні картки пацієнтів. Втім, для впровадження таких змін потрібен не лише час, а й відповідне комп’ютерне забезпечення кожному сімейному лікареві, зокрема  копіювальна техніка, адже доведеться оцифровувати усі аналізи та інші медичні обстеження. З проханням про можливість виділення коштів на її придбання медичний заклад уже надіслав листа до селищної ради.