Як немає неба без блакиті, як не звучить пісня без мелодії, як не буває мудрості без знань, так і не існує справжнього вчителя без душевної щедрості і людського тепла…

Сьогодні свій Ювелійний День народження святкує прекрасна людина, любляча матуся, бабуся Кононова Галина Микитівна.

Освіченість, компетентність і величезна працездатність є складовими її успіху та авторитету серед односельців, а мудрість, доброта, справедливість та щирість душі знає кожен, хто хоч раз мав нагоду разом працювати чи спілкуватися з Галиною Микитівною.

Галина Микитівна навчалася у Вороновицькій школі, яку закінчила з відзнакою, зі срібною медаллю.

У 1955-1960 рр. навчалася у Харківському університеті на біологічно-педагогічному факультеті, де зарекомендувала себе, як сумлінна студентка. За п’ять років навчання отримала єдину четвірку, це стало поштовхом до ще більш наполегливої, невтомної праці та саморозвитку. Згодом Галина закінчила університет з червоним дипломом.

1960-1995 рр. працювала Галина Микитівна учителем біології у місцевій школі. Все життя присвятила ювілярка вихованню та навчанню молодого покоління.

Вчитель з великої літери. Свої уроки з біології завжди проводила цікаво, креативно та з користю.

З ранньої весни і до пізньої осені рідна школа завдяки Галині Микитівні потопала в квітах. При школі на шкільних ділянках був створений літній клас, де проводилися уроки з біології на свіжому повітрі в пахощах різноманітних квітів (петуній, сальвій, агератумів). В літньому класі було просторо і поміщалося близько 40 парт. Учні чекали її уроків з нетерпінням і ставилися до занять з відповідальністю.

Галина Микитівна здобула багато важливих нагород та медалей за свою почесну та наполегливу працю. Серед основних нагород: “Відмінник освіти України”. Основним здобутком та пам’ятною подією в її житті закарбувалася подія четвертого з’їзду делегатів вчителів.

Неодноразово з учнями брали активну участь та відвідували різноманітні екскурсії.

Згадувала Галина Микитівна усіх своїх учнів, а особливо найменших, яких вона називала “Мізинчиками” з теплотою в серці.

Для своїх вихованців Галина Микитівна посіяла зерно знань та мудрості, її учні досягли вершинх в різних професійних галузях.

Дивлячись на цю життєрадісну привітну жінку, важко повірити, що за її плечима вже стільки прожитих літ, за які пані Галина пройшла гідний шлях, працюючи, вчителем біології у місцевій школі.

Завітали на свято, щоб привітати ювілярку з Днем народження голова Вороновицької селищної ради Олександр Ковінько, начальник охорони здоров’я та соціального захисту населення Марія Гусак, голова ради ветеранів Валентина Квятковська, директор КЗ “Вороновицький ліцей” Володимир Пелешок.

Гості, вітаючи ювілярку, побажали їй міцного здоров’я, родинного затишку і тепла, невичерпної енергії та Божого благословення.