Сьогодні в залі засідань Вороновицької селищної ради  відбулася щотижнева апаратна нарада під головуванням очільника громади Олександра Ковінько.

Начальник земельного відділу Андрій Магера проінформував щодо нової форми податкової декларації з плати за землю.

Основні зміни передбачають можливість зазначити код Кодифікатора; розширено перелік правовстановлюючих документів, які є підставою для оподаткування також є зміни що стосуються випадків володіння/користування земельними ділянками неповний календарний рік; про деякі доповнення до декларацій тощо.

Директори ліцеїв доповіли про ситуацію по кожному закладу освіти та наголосили на алгоритмі навчання на II семестр. Наразі у навчальних закладах нашої громади підведено підсумки моніторингу відвідування учнями уроків. Підбивши підсумки І семестру здійснено аналіз результатів діяльності з учнями та головна увага зосереджена на пріоритетних напрямках навчання у ІІ семестрі.

Озвучено було й про стан опалювального сезону в котельнях громади при відключенні електропостачання.

Начальник Служби у справах дітей Таїсія Гаєвик зазначила що у ході здійснення рейдового виїзду було проведено роботу по виявленню дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, обстежено умови проживання дітей, які перебувають на обліку служби у справах дітей, як діти які опинилися в складних життєвих обставинах. Неодноразово було проведено бесіди з метою запобігання скоєнню насильства над дітьми в сім’ях, що відвідуються та складено відповідні документи.

Відділ охорони здоров’я та соціального захисту населення працює в штатному порядку приймає подання, заяви та інші документи, на підставі яких призначає різні види соціальної допомоги, проводить перерахунок раніше призначених допомог, формує банк даних одержувачів допомоги за категоріями сімей та видами соціальної допомоги. Здійснюються акти обстеження та видаються довідки про склад сім’ї.

Старостам були дані доручення організувати роботу щодо здійснення благоустрою на кладовищах та прилеглих до них територій, зрізка дерев та кущів. Сформувати списки найнеобхідніших потреб по старостинських округах.

За результатами наради було надано низку відповідних доручень.