Ми володіємо найбільшим скарбом природи та життя – водою.

Вода є основою всього живого – це багатство кожної держави та найбільша умова існування життя на Землі.

Вода – це наша культура, наше життя, людський скарб та дзеркало минулого й сучасного.

Свята вода – це серце багатьох релігій, вона виористовується в різних обрядах та церемоніях.

Кожен повинен дбайливо ставитись до природи, раціонально використовувати водні ресурси нашої планети.

Екологічна свідомість- вищий рівень психічного видображення природного, штучного, соціального середовища та свого внутрішнього світу, розуміння місця та ролі людини в світі з природою.

22 березня Всесвітній день водних ресурсів відзначається, щоб нагадати всім жителям планети про значення і важливість води для існування життя на Землі. З 1993 року офіційно на всій планеті стали святкувати Всесвітній день водних ресурсів.

Щоб показати багатогранність водних ресурсів, щороку ці заходи присвячені певній темі і проходять під різними девізами. Цього року основною темою є визнання цінності води. Це можливість зайвий раз нагадати людям про те, що водні ресурси дуже важливі для суспільства і навколишнього середовища, приділити увагу до стану водних об’єктів і їх охорони, задуматися про роль води на Землі для кожної людини.

Щоб досягти позитивних результатів, потрібно слова перетворити в зобов’язання та дії, залучити до цієї проблеми уряд і народ всіх країн, інформувати людей про те, як важливо охороняти і зберігати водні ресурси, приймати всі необхідні заходи і вирішувати проблеми населення тих країн, в яких брак питної води.

Потрібно пам’ятати, що ресурси води не безмежні. Життя кожного з нас залежить від якості і кількості води. Це глобальна проблема. Кожен повинен розуміти, що водні ресурси потрібно берегти.