120 проїзних квитків для учасників бойових дій та ліквідаторів на ЧАЕС закупила Вороновицька громада. Користуватись ними можна буде в транспорті місцевого перевізника на території  ОТГ та до міста  Вінниці. Загалом, до списку пільговиків потрапили 73 учасники АТО, 13 афганців, 26 учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та 5 власників посвідчень УБД, які служили в НПО, де використовувались бойові дії. На даний момент, згідно поданих документів, виготовлено та роздано 79 квитків, решта будуть робитись, як тільки пільговиками подаватимуться  підтверджуючі документи.   Дійсними проїзні квитки будуть до кінця 2018  року, втім голова Вороновицької об’єднаної громади Олександр Ковінько запевнив, що дана програма реалізовуватиметься на постійній основі.

«Питання перевезення пасажирів пільгових категорій не зовсім просте, усі ми розуміємо, що пільга, гарантована законом, має надаватись, але перевізники неодноразово створювали конфліктні ситуації. Протягом останнього місяця до селищної ради все частіше почали звертатись учасники АТО, що їх водії відмовляються безкоштовно провозити. Саме тому ми вирішили розробити та профінансувати програму пільгових перевезень деяких категорій громадян, адже саме на органи місцевої влади з нового року перекладено відшкодування за проїзд. Наша громада з погодженням перевізника обрала формат річних проїзних квитків для зареєстрованих та осіб, які проживають на території Вороновицької ОТГ. Таких ми нарахували 120 чоловік. В усній домовленості із перевізником узгоджено безкоштовне перевезення немісцевих громадян у приміському транспорті за пред’явленням посвідчень УБД, – зауважив Олександр Ковінько.»

Практикою Вороновицької громади зацікавились в районі. Минулого тижня голова Вінницької районної державної адміністрації Михайло Демченко проводив нараду із головами територіальних громад та сільських рад спільно з представниками компаній-перевізників, на якій, власне, і обговорювалось  питання відшкодування перевізникам витрат за пільгове перевезення окремих категорій громадян на приміських маршрутах. На ній Олександр Ковінько поінформував присутніх про впровадження програми закупівлі пільгових проїзних у Вороновицькій ОТГ, а також виступив із  ініціативою створення Ради приміського співробітництва. Це форма взаємодії міста Вінниці та приміських громад в сфері вирішення спільних проблемних питань, зокрема, транспортного сполучення, соціальної сфери, благоустрою та  економічного співробітництва.