У Вороновицькій бібліотеці відкрито безкоштовні курси із комп’ютерної грамоти для громадян 50+. Організували їх  працівники закладу і своїми силами навчатимуть усіх бажаючих основам користування комп’ютером та інтернетом. За словами завідуючої бібліотеки Оксани Юрченко, можливим втілення цього соціального проекту стало можливим після придбання техніки.

«Комп’ютерна освіта для категорії 50+ – це давня наша мрія. Діти і молодь комп’ютерні знання отримують в навчальних закладах. А от жителі громади, кому за 50 – вони не мають такої переваги. От ми і вирішили створити такі безкоштовні курси комп’ютерної грамотності.  Вони проходитимуть щочетверга з 10:00 до 13:00 та з 16:00 до 18:00. Будемо навчати роботи з редактором word, азам користування мережею інтернет, електронним  засобам зв’язку скайп. Ми застосовуватимемо індивідуальний підхід і враховуватимемо потреби наших поважних учнів.»

У перший навчальний день бажаючих освоїти сучасні технології привітав голова об’єднаної територіальної громади Олександр Ковінько.

«Мені дуже приємно, що профінансовані селищною радою ноутбуки використовуватимуть з такою благородною метою.  Бачучи присутніх тут, розумію, що така потреба справді існувала. Сучасними мають бути усі верстви населення, і вміння користуватись інтернетом – нині життєво необхідне, хоча б для того, щоб побачити дітей чи внуків, які живуть далеко. Приємно, що працівники бібліотеки  ідуть в ногу із часом і намагаються зробити цей світ відкритішим не лише через книги, а й комп’ютери.»

У свою чергу, учні-початківці курсів пообіцяли голові громади найближчим часом приєднатись до його друзів у соціальних мережах та стати активними дописувачами та коментаторами офіційних  веб-ресурсів Вороновицької ОТГ.