1 липня 2020 року розпочалась реалізація проекту представництва Фонду міжнародної солідарності на тему: «Підтримка процесу децентралізації: розвиток компетенцій територіальних громад у сфері надання соціальних послуг», що фінансується програмою польського співробітництва.

Метою зазначеного проекту є розвиток компетенцій територіальних громад у сфері соціальної допомоги, підвищення кваліфікації фахівців соціальної сфери та сприяння наданню якісних соціальних послуг жителям громад.

Вороновицька територіальна громада отримала запрошення до участі у проекті. Новостворена громада надає соціальні послуги населенню,  формує для цього певну структури та кадри, здійснює вивчення потреби у соціальних послугах.

Для участі у навчальних семінарах делеговано двох представників громади, Світлану Гаврилюк та Олену Чернявську.Делеговані представники долучились до навчальної поїздки до Республіки Польща.

За період від 20 липня  по 15 листопада 2021 року реалізація проєкту «Якісні соціальні послуги наближені до родини» були використані кошти цільової фінансової допомоги. Для соціальних робітників, які здійснюють догляд вдома одиноких престарілих осіб, придбано 18 сучасних велосипедів. Для фахівців соціальної роботи при старостинських округах  – 4 електровелосипеди.

Найбільш об’ємним завданням є облаштування «кімнати соціальних послуг» при Комарівському (с. Гуменне), Степанівському (с. Побережне), Торстянець (с.Тростянець) старостинських округах: придбано офісні меблі, дитячі куточки, іграшки, килимки, ноутбуки для фахівців із соціальної роботи, принтери. Завершується проведення поточного ремонту «кімнат соціальних послуг» .