Відомо, що у застосунку Дія можна сформувати міжнародний Covid19-сертифікат про вакцинацію з QR-кодом. Згенерувати COVID-сертифікат на порталі «Дія» можна у декілька кліків. Потрібно авторизуватися на порталі, вибрати послугу «Згенерувати COVID-сертифікат», підписати кваліфікованим електронним підписом заяву на отримання сертифіката.

На порталі можна скористатися як «Дія Підписом», так і будь-яким іншим електронним підписом. Після цього «Дія» надсилає запит в Електронну систему охорони здоров’я і формується сертифікат у форматі PDF. Його можна роздрукувати або просто зберегти файл на телефоні чи іншому пристрої та демонструвати QR-код з екрана.

Наразі почастішали випадки, коли вакциновані пацієнти не можуть згенерувати Covid19-сертифікат про вакцинацію. Причина такої ситуації в тому, що громадяни укладали декларації з сімейними лікарями, коли не потрібно було вказувати номер ідентифікаційного кода, а нині це необхідна умова. Також необхідно перевірити чи правильно були введені всі паспортні дані. Тому пацієнту потрібно звернутися до сімейного лікаря, щоб зробити коригування в декларацію і лише тоді через застосунок Дія автоматично згенерується Covid19-сертифікат.