У Вороновиці після реконструкції запрацювала  очисна станція КУ-200. Можливим це стало завдяки активній співпраці обласної державної адміністрації та місцевої влади. Ще на початку року Вороновицькою селищною радою було подано заявку на розгляд обласної конкурсної комісії щодо виділення коштів на завершення будівельних робіт. Відтак, з фонду охорони навколишнього середовища було виділено 600 тисяч гривень. За словами директора КП «Надія» Дмитра Нагорного, за ці кошти  повністю відремонтоване приміщення, а також  змонтоване сучасне очисне обладнання. Працює станція за принципом біологічної очистки нечистот. Обслуговуватиме вона приватний сектор, зокрема п’ятиповерховий багатоквартирний будинок та  двоповерхівки по вулиці Гагаріна, а також, практично, усі бюджетні заклади селища, а саме школу, дитячий садочок «Ромашка», амбулаторію загальної практики сімейної медицини, хірургічний корпус та психо-неврологічний інтернат.

На урочистому запуску станції були присутні перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Гижко та голова Вінницької районної державної адміністрації Михайло Демченко. Зокрема, Андрій Гижко, зауважив на необхідності впровадження екологічних проектів.

«Тут було прийняте комплексне рішення. Однозначно, залишати в тому стані, у якому ця станція була, просто неможливо. Ми виділяли кошти з обласного екологічного фонду, селищна рада дофінансовувала 27%. 2017 рік – це перший рік, коли екологічні кошти залишились нам. Уже після проведення децентралізації стало можливим активно і ефективно освоювати кошти на різноманітні екологічні проекти на місцях. Усі громади, які подають якісні програми та закладають кошти на співфінансування – отримують потрібні гроші. У 2018 році ми плануємо реалізувати не менше проектів, як цьогоріч.»

В свою чергу голова Вороновицької громади Олександр Ковінько наголосив, що і місцева влада  у 2018 році  активно напрацьовуватиме програми для впровадження подібних проектів.

«Я дуже радий, що очисні Ку-200 у Вороновиці запрацювали. Наступним кроком буде часткова заміна труб. Але це має стати тільки початком оновлення централізованого водовідведення в селищі. Зараз ми уже активно зайнялись підготовкою усіх необхідних документів на реконструкцію очисних споруд КУ-100, що по вулиці Молодіжній.»