5 лютого відбулося вручення Меморандумів про співпрацю та партнерство між Головним управлінням Національної поліції та головами територіальних громад  Вінницької області.

Із процесом децентралізації та створенням окремих територіальних громад розпочато проєкт «Поліцейський офіцер громади», який став віддзеркаленням системи надання якісного поліцейського сервісу на основі комунікації і взаємодії з населенням.

Відтепер у кожній громаді України окрім дільничних інспекторів буде ще й свій спеціально підготований офіцер, який живе і працює в цій громаді, добре знає місцеве населення та стане її невід’ємною частиною. Він орієнтований на вирішення безпекових потреб громадян, доступний для людей та 80-90% робочого часу знаходиться в громаді. Такий офіцер завжди має бути там, де на нього чекають.

Метою роботи Поліцейських офіцерів громади є, в першу чергу, попередження правопорушень

Довідково: «Я ТУТ»  – з таким меседжем проєкт «Поліцейський офіцер громади» був ініційований у 2018 році і офіційно стартував 29 травня 2019 року, коли 34 поліцейських офіцерів громади розпочали службу в 22-х територіальних громадах Дніпропетровської області.

Він реалізується Департаментом превентивної діяльності Національної поліції України спільно з регіональним офісом міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування в Україні Міністерства юстиції Сполучених Штатів Америки (ІСІТАР) за підтримки відділу з правоохоронних питань Посольства Сполучених Штатів Америки.

Наразі на території 18 областей держави у 231 територіальній громаді вже працює 364 поліцейських у межах проєкту «Поліцейський офіцер громади».