Щороку 22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави, який було встановлено у 2001 році указом Президента України Леонідом Кучмою

Цей день відзначається як данина поваги тим, хто боровся з фашистами в глибокому тилу ворога у воєнний час.

Понад 6 тисяч партизанських загонів та підпільних групп завдали відчутних ударів гітлерівським військам на окупованій території, сприяючи просуванню частин армії на захід, наближуючи перемогу.

З нагоди відзначення Дня партизанської слави у Вороновиці, біля пам’ятника Бійцям невидимого фронту було проведено відкритий урок пам’яті та покладено квіти. Учням 10-Б класу КЗ «Вороновицький ліцей» голова ради ветеранів Вороновиці Валентина Квятковська розповіла історію про підпільників та підпільні організації, які діяли на території селища.

Голова Вороновицької громади Олександр Ковінько звернувся до присутніх та наголосив, що: «Друга світова війна торкнулася кожну родину, кожну домівку. З ворогом боролися не лише на фронтах, а й чимало людей допомагали в тилу ворога, підпільно, нашим солдатам у цій боротьбі. Цей день – шана пам’яті подвигу наших батьків, дідів

Усіх, хто віддав своє життя за нашу свободу та волю, вшанували хвилиною мовчання.

За мужність і героїзм, проявлені в боротьбі з ворогом, 200 тис. партизанів і підпільників нагороджені орденами та медалями, 223 з них отримали звання Героя Радянського Союзу.