Щороку,21 березня у світі відзначається Міжнародний день людей із синдромом Дауна –  генетичною аномалією, якій притаманна додаткова хромосома 21. Березень обраний тому, що синдром Дауна являє собою трисомію (березень – третій місяць року) за 21 хромосомою (тому і 21 березня).

Цей день ставить перед собою мету привернути увагу суспільства до проблем людей з обмеженими здібностями, адже вони трохи відрізняються від звичайних людей в плані інтелекту і багато хто з них страждають від вроджених вад серця, але своєю добротою, щирістю і безпосередністю компенсують все те , в чому вони відрізняються від звичайних людей, а часто і перевершують їх.

«Сонячні» діти – так називають людей із синдромом Дауна за їхню доброзичливість, щирість і наївність. Вони обдаровані не менш, ніж звичайні діти. Багато хто має художній талант, музичні і артистичні здібності, схильні до поезії, успішні в спорті.

Насправді немає страшних діагнозів. Є лише наш страх перед ними або перед людьми з такими діагнозами. Найважливіше, чого потребують такі люди, це не співчуття чи  жалість – а віра в те, що в них щось вийде.

Якщо у Вашому оточенні є такі люди –хай Ваше відношення до них буде не як до хворих, а як до особливих!