Шановні жителі Вороновицької громади!                                                                                                  Шановні учасники ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи!

26 квітня 1986 року, вогонь Чорнобиля опалив землю та душі мільйонів громадян. На сьогодні Чорнобильська атомна електростанція є символом наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства. Трагедія, спричинена вибухом на її четвертому енергоблоці, не має аналогів за обсягами забруднення природного середовища, негативного впливу на здоров’я  людей. Саме вона змінила екологію та  долі людей не тільки в Україні, а й у всьому світі.

Велика шана тим, хто своєю працею приборкував реактор, хто будував саркофаг, хто докладав зусиль, аби не було постійних викидів радіації. У приборкуванні катастрофи брали участь близько 600 тисяч чоловік — пожежники, персонал АЕС, рятувальники, медики, військові, науковці, інженери, добровольці. Були серед них і жителі Вороновиці та Комарова.

Низький уклін перед людським подвигом, відвагою ліквідаторів , які не думали про нагороди, відзнаки, не ховалися за спини товаришів, навіть почасти не усвідомлювали, на яку особисту небезпеку наражаються. Вічна вдячність живим і світла пам’ять загиблим!

Голова Вороновицької ОТГ                                                          Олександр Ковінько