Дорогі мешканці та гості селища Вороновиця ! Щиро вітаю Вас з храмовим святом  – Різдвом Пресвятої Богородиці та 630 річницею заснування селища Вороновиця. Бажаю Вам миру, міцного здоров’я, родинного щастя, благополуччя і здійснення найзаповітніших мрій. Хай кожен наступний день буде зігрітий добром і теплом, повагою та порозумінням рідних і близьких. Божого вам благословення! Сьогоднішнє свято, яке входить до числа дванадцяти найбільших свят Православної Церкви.

Різдво Пресвятої Богородиці  святкують  починаючи з ІV століття, а історію свята зберегло для нас Церковне Передання.

Батько Діви Марії, Іоаким, походив з царського роду, від коліна Іудового, від дому Давидового, нащадків якого стосувалося біблійне пророцтво про народження Месії. Мати Марії, Анна, походила зі священицького роду і вела родовід від коліна Левія, від дому Аарона. Народження Богородиці було першим чудом у ланцюзі подій, що пов’язані з історією спасіння світу.

Хоча Іоаким та Анна вели праведний спосіб життя, але довгий час були бездітними Це вважалося у іудеїв великим нещастям, що послане Богом за гріхи. Благаючи Бога дарувати дитину, Іоаким хотів принести у храмі жертву, але первосвященик її не прийняв. Тоді він пішов у пустелю і дав обітницю постувати доти, поки Господь не почує його молитов.

Дізнавшись про образу, яку зазнав чоловік від первосвященика, Анна плакала та молилась. І ось несподівано з’явився ангел і сказав, що у неї народиться Донька і що через Неї світові буде дароване спасіння. Таке ж пророцтво ангела було дане й Іоакиму. І все, передбачене Богом, здійснилось у той час, коли неплідна досі Анна народила доньку Марію, яка стала Матір’ю нашого Спасителя. А сама подія народження Діви Марії стала основою для свята, яке сьогодні ми відзначаємо.