Доброю традицією для  Вінниччини  стало проведення обласних фестивалів-конкурсів музейних міні-експозицій, метою яких є презентація музейних предметів і колекцій, підтримка музейної комунікації, активізація науково-дослідницької, фондової та виставкової роботи.

Так , 16 травня, на базі Вороновицького музею історії авіації та космонавтики, що знаходиться  в маєтку Ґрохольських-Можайських, архітектурній пам’ятці ХVIII ст.,  відбувся VI обласний фестиваль-конкурс музейних міні-експозицій «Їх іменами славиться наш край».

Голова Вороновицької ОТГ Олександр Ковінько взяв участь у відкритті фестивалю та зазначив, що: «Надзвичайно приємно бачити так багато гостей у нас в громаді.  Бажаю  отримати задоволення від спілкування один з одним, побільше  позитиву та гарних вражень.  Хочу від себе особисто та від громади подякувати  закладам,  які приїхали до нас та привезли свої експозиції».

У фестивалі взяли  участь 25 музеїв Вінницької області, що презентували у своїх  експозиціях матеріали про історичні персони Поділля, видатних громадських та політичних  діячів, науковців та дослідників, винахідників Вінниччини, відомих архітекторів краю, знаних літераторів,  фольклористів та діячів музичної культури, визначних художників-земляків, майстрів народної творчості, Героїв Праці, а також захисників Вітчизни, учасників АТО-ООС.

Гран-прі фестивалю присуджено Музею АТО м.Гайсин за експозицію «Вклонімося пам’яті  Героїв – наших земляків».

У ході заходу усіх  учасників  відзначили дипломами та цінними подарунками.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC