Історія  України – це історія народу, який протягом багатьох століть боровся за свою незалежність та єдність.  22 січня 1919 року злилися, відірвані віками, дві частини єдиної країни – Українська Народна Республіка та Західно-Українська Народна Республіка.  Саме тоді,  на площі перед Софією Київською,  відбулася подія  про яку мріяло не одне  покоління українців: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено об’єднання УНР і ЗУНР. Це стало могутнім виявом прагнення нації до етнічної та територіальної єдності.

День Соборності України на державному рівні почали відзначати з 1999 року, коли було підписано Указ Президента України, згідно з  яким, 22 січня- день, коли було проголошено Акт Злуки, встановлено Днем Соборності України.

22 січня у КЗ «Вороновицький ліцей»  пройшов виховний захід, присвячений Дню Соборності України «Україна – соборна країна».

Директор КЗ «Вороновицький ліцей» у своїй промові наголосив, що: «Такі заходи виховують в молоді дух національної свідомості, формують риси громадянина української держави, поглиблюють знання про історичні події та виховують повагу до Батьківщини

По завершенні заходу учні, взявшись за руки, створили «Живий ланцюг єдності», який єднає не лише території, а й покоління.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC