Традиційно на передодні свята Івана Купала на території етнопарку «Калинова Долина» відбулися урочисті заходи з нагоди свята. Для жителів об’єднаної територіальної громади та жителів сусідніх сіл підготували святкову програму. Різноманітні атракціони, батути, майстер класи, дискотека, лотерея для найазартніших, польова кухня, зоотерапія – все це та багато іншого чекало всіх, хто відвідав свято. Спеціальною родзинкою став купальський стовп, залізши на який можна було отримати цінні призи.

  • Зараз вкрай важливо, організовувати свята, де б люди змогли забути по щоденні проблеми. Також традиційні українські свята дозволяють молодому поколінню прищеплювати любов до рідної громади, та як наслідок стати її активним учасником, зазначив голова об’єднаної територіальної громади Олександр Геннадійович Ковінько.

Подарунком від Олександра Ковінька для жителів громади стало запрошення на свято народного гурту «Лісапетний батальйон». Під запальний виступ народного гурту, співали та підтанцьовували майже всі глядачі.

Святкове ритуальне багаття, один із головних атрибутів свята Івана Купала, тому до цього підійшли по-особливому створивши традиційно найбільше купальське вогнище. А фінальним завершення всіх заходів став святковий салют.