У суботу, 16 червня у Вороновиці відбувся публічний звіт голови Вороновицької селищної ради Олександра Ковінька. Проходив захід на подвір’ї школи.  Було зареєстровано 209 присутніх. Окрім звіту голови за 2017 та першого півріччя 2018, перед широкою аудиторією про пророблену роботу за рік поінформував староста Комарова  Віктор Гиренко, а також інформацію про впровадження реформ та місцевих програм довели присутнім жителям селища  запрошені галузеві спеціалісти.

« У 2017 році нам вдалось багато чого зробити. Це і будівництво 4,5 км нового асфальтованого покриття на 8 вулицях селища та майданчику перед школою , і прокладання централізованої мережі водогону у селі Комарів. Восени була запущена очисна станція по вулиці Гагаріна, проведена реконструкція вуличного освітлення  на  10 вулицях  Вороновиці. Займались ми і гуманітарними  проектами, зокрема, покращенням матеріального забезпечення садочків, шкіл, бібліотеки, амбулаторії сімейної медицини.

У 2018 році у Вороновицькій ОТГ ми плануємо реалізувати декілька великих проектів. Це, зокрема, прокладання водогонів та централізованого водовідведення, продовження будівництва доріг, запуск комплексної системи вуличного відеоспостереження, розпочати роботи з реконструкції центральної площі у Вороновиці та облаштувати два дитячих майданчики. На ці роботи ми плануємо залучити не тільки власні кошти, а  й гроші із обласного та державного бюджетів.  Поки що щось конкретно говорити дуже важко, тому що зараз виготовляються проекти, а відповідно і кошторисна вартість ще не визначена, – розповів Олександр Ковінько.»

Свою оцінку роботі селищного голови дав  голова Вінницької районної державної адміністрації Михайло Демченко.

«Мені надзвичайно приємно констатувати той факт, що Вороновицька об’єднана територіальна громада,  її керівник та команда роблять успішні справи. По плануванню, системності робіт, перспективності Вороновиця є однією із кращих в області серед селищних громад. Є плани, є розуміння, є бачення, можливість і є реалізація. Я, як голова районної державної адміністрації, всіляко буду тільки підтримувати таких голів щодо здійснення всіх тих реформ на місцях, які проводяться. Усі подані від вашої громади проекти на участь у конкурсах та грантах буду всіляко підтримувати на рівні області. Ми маємо разом перейти шлях неуспішності і створити комфортні умови для життя усіх громадян в кожній територіальній громаді, –  наголосив Михайло Демченко. »

До  голови Олександра Ковінька було чимало запитань, зокрема, по благоустрою селища, облаштуванню відпочинкових зон та дитячого майданчику. Також громадян цікавили питання по ставках земельного податку та правопорядку у селищі.  Досить емоційно звучало питання про факт збиття автомобілем жінки з дитиною, який трапився у Вороновиці в кінці минулого року. Відповідь на нього, окрім Олександра Ковінька, дав і заступник начальника районного відділення поліції Сергій Овчарук.

«По даному факту було відкрите кримінальне провадження, проведено відповідні слідчі дії. Зараз ми направили її для ознайомлення в прокуратуру  і після відповідного погодження  будемо клопотати про його передачу до суду. Загалом, по Вороновицькій ОТГ з початку цього року до ЄРДР  було внесено 24 кримінальні правопорушення, з яких оголошено про підозру по 9 кримінальних правопорушеннях, закінчено досудове слідство у 8 кримінальних провадженнях, які направлено до суду з обвинувальним актом, та по 6 провадженнях проводяться досудові слідчі дії, – повідомив Сергій Овчарук.»

Із нюансами та новими правилами нарахування державних субсидій аудиторію ознайомила начальник районного управління соціального захисту населення Надія Ходацька.  Про впровадження медичної реформи та механізм заключення договорів із сімейними лікарями розповіла завідуюча Вороновицькою амбулаторією сімейної медицини Інна Шевчук. А начальник відділу освіти, молоді та спорту Вороновицької ОТГ Людмила Мисліцька поінформувала присутніх на зборах  про створення в громаді освітнього округу та опорної школи, а також особливості «Нової української школи». Тривав публічний звіт  більше двох годин і завершився закликом селищного голови не бути байдужими до життя в громаді та заходів, які у ній відбуваються.