З метою вшанування пам’яті героїв Небесної сотні у КЗ “Вороновицький ліцей» Вінницької області було проведено годину-реквієм «У нашій пам’яті вони назавжди залишились”.

Протягом років ми вшановуємо пам’ять героїв різних історичних подій: Голодомор 1932-33рр, Битва під Крутами, Бабин Яр. Тепер ми стали сучасниками ще однієї події в історії нашої країни.

18-20 лютого 2014 року під час Революції Гідності відбулося силове протистояння на Майдані, де загинуло більше сотні людей. Їх назвали Небесною сотнею…

Найстрашнішими і найважчими стали події 20 лютого в «Чорний четвер». Мітинг під Радою перейшов в запеклі сутички між протестувальниками і міліцією. Формально 19 лютого в Києві було оголошено перемир’я, проте на ділі протистояння тривали, так як урядові сили порушили перемир’я. А 20 лютого людей, які вийшли на мирний протест, щоб висловити свою громадську позицію, почали без розбору обстрілювати снайпери. Силовики розстрілювали активістів бойовими набоями. Цілились в голову та шию.

Минуло шість років. Шість років  важких втрат, болю і випробувань. Минуло шість років від подій, які назавжди змінили країну і кожного українця. Подій, які залишили в минулому мирне розмірене життя. Лютий 2014 року закарбувався в історичній пам’яті нашого народу назавжди.

Дякуємо Героям  Небесної сотні, за те, що віддали життя заради нас з вами! Заради нашого майбутнього! Спасибі всім, хто відстояв Майдан, за яскравий приклад мужності, сили духу, чесності і патріотизму!