З 1 жовтня 2019р. набирає чинності постанова Кабінету Міністрів України № 807  від 14.08.2019р. «Зміни, що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України».
Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку призначення житлових субсидій.  Критерії для нарахування субсидій залишилися колишніми. А ось в порядку виплат монетизованих субсидій відбудутся деякі зміни.
По-перше, тепер отримати грошовий переказ (субсидію) можна не тільки в “Ощадбанку”, а в одному з уповноважених банків.  По-друге, відповідно до нового порядку, невикористані гроші на рахунках субсидіантів можуть лежати довше. Раніше було визначено, що одержувач субсидії повинен звернутися за грошовим переказом протягом місяця, інакше його повернуть на рахунок Мінсоцполітики. Тепер цю норму вилучили. Але уточнили, що залишки коштів, які були на рахунках, відкритих спеціально для отримання субсидій, станом на 1 червня, можуть там лежати до 20 грудня. Якщо ж протягом цього часу люди не звернуться за ними, протягом двох робочих днів вся невикористана сума буде повернута на рахунок Мінсоцполітики.
Згідно з постановою Кабміну, ці нововведення набудуть чинності з 1 жовтня. Втім, не виключено, що на той час правила нарахування та виплати субсидій перепишуть ще раз.
Громадянам, які одержували субсидію в неопалювальному сезоні і відповідно до    Положення мають подавати нові заяви і декларації, за відсутності заборгованості субсидія буде призначатися у грошовій готівковій формі.

Повторно з заявою та декларацією у жовтні мають звернутися:
– орендарі житла;
– внутрішньо переміщені особи;
– домогосподарства, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих осіб;
– домогосподарства, де є непрацюючі особи працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;
Громадянам, які одержували житлову субсидію в неопалювальному сезоні і у них наявна заборгованість з оплати послуг, субсидія на наступний період призначається у грошовій безготівковій формі після вирішення питання з наявною заборгованістю.
Якщо за результатами розрахунку розмір субсидії становить більше 5 тис. грн, така субсидія надається у грошовій безготівковій формі.
Також Положенням передбачено, що за заявою одержувача субсидії, якому вона надається у грошовій готівковій формі, виплата субсидії з наступного після подання заяви місяця може здійснюватися у грошовій безготівковій формі, в якій обов’язково зазначається номер мобільного телефону заявника.