Перший заступник керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов представив громаді Вінницької області нового голову Вінницької обласної державної адміністрації Владислава Скальського.

«Я радий сьогодні бути на Вінниччині – в самому серці нашої України, де живуть і працюють віддані своїй країні люди. Вінниччина розвивається, і в цьому заслуга саме тих людей, які працюють, забезпечуючи цей розвиток. Серед найпотужніших інвесторів тут представлені провідні вітчизняні та іноземні компанії. Завдяки їхнім зусиллям в області створено понад 5 тисяч робочих місць. На даний час приватними інвесторами в промисловості реалізується  67 довгострокових інвестиційних проєктів. Сприяння реалізації цих та інших інвестпроєктів є одним із основних завдань новопризначеного голови ОДА. Вінниччина посідає провідні позиції в аграрній сфері. В аграрному секторі економіки області продовжується реалізація 85 інвестиційних проєктів. Завдання компетентних органів – неухильне дотримання законності в земельних питаннях, забезпечення сплати всіх відповідних податків, детінізації галузі та боротьба із проявами рейдерства в сільському господарстві», –  зазначив Сергій Трофімов 19 вересня у залі засідань ОДА, вітаючи нового очільника області.

Перший заступник керівника Офісу Президента також звернув увагу на те, що новопризначений голова обласної державної адміністрації має постійно координувати цю роботу.

«В контексті реалізації економічних та інфраструктурних проєктів, ми не маємо забувати про екологію. Нові робочі місця та додаткові надходження до бюджету, безумовно, надзвичайно важливі, але не ціною погіршення  стану довкілля, – зауважив високопосадовець.

Він наголосив на необхідності під час здійснення господарської діяльності  дотримання усіх екологічних вимог, а від компетентних державних органів вимагав здійснення контролю за необхідним дотриманням законодавства.

Перший заступник керівника Офісу Президента зачитав присутнім Указ Президента України № 706/2019 від 18 вересня про призначення головою Вінницької обласної державної адміністрації Владислава Скальського та вручив йому посвідчення голови ОДА.

«Владислав Скальський – це професіонал, який готовий взяти на себе відповідальність за розвиток регіону. Впевнений, що новопризначений голова обласної державної адміністрації знає про першочергові проблеми регіону, та буде їх ефективно вирішувати. На сьогодні перед ним ставляться високі вимоги, але завдяки командній роботі на благо Віннниччини йому все вдасться», – висловив переконання Сергій Трофімов.

«Одним із головних наших завдань є боротьба з корупцією. Звертаюся до усіх присутніх у залі керівників, посадовців, не допускати проявів корупції. У справі подолання корупції важлива не тільки своєчасна і незаангажована робота правоохоронних органів щодо виявлення і припинення фактів корупції, а й превентивні заходи недопущення застосування незаконних схем та запровадження прозорості відповідних процесів», – наголосив він.

Новий голова Вінницької облдержадміністрації звернувся до громади, подякувавши Президенту України Володимиру Зеленському і всій команді Офісу Президента за високу довіру та підкреслив, що нині народ України вимагає змін.

«Ті виклики, які сьогодні стоять перед нами, вимагають рішучого, але виваженого  і розумного підходу. Люди хочуть більше уваги до своїх щоденних турбот. Бізнес очікує на нові економічні важелі, що повинні бути створені і забезпечені державою. Наші закордонні партнери очікують серйозність і наполегливість у процесі реформування країни. І саме від нас залежить, якою країна буде завтра. Як вона виглядатиме зовні, і, що найголовніше, якою вона буде зсередини», – зазначив Владислав Скальський.

Серед перших своїх пріоритетів голова Вінницької ОДА назвав примноження всіх позитивних напрацювань, забезпечення чіткого стратегічного планування розвитку області і реалізацію пріоритетних інтегрованих проєктів.

 «Ми не маємо права зупинятися на досягнутому. Найголовніше зараз – це примножити всі позитивні результати, забезпечити чітке стратегічне планування розвитку області і реалізацію пріоритетних інтегрованих проєктів. Таких проєктів, що своїм втіленням дозволяють створити  максимальну кількість самодостатніх економічних механізмів розвитку малого та середнього підприємництва, нових стандартів надання медичних, освітніх, адміністративних та інших послуг», – наголосив новопризначений керівник регіону.

У свою чергу, ексочільник області Валерій Коровій, звертаючись до присутніх, зазначив: «Хочу подякувати всім своїм колегам за масштабну роботу, проведену в області під час мого перебування на посаді. Ми зробили надзвичайно багато. Провели шість хвиль мобілізації, укріплювали лінію кордону з Придністров’ям, забезпечували повноцінну життєдіяльність області в надзвичайно складних умовах. Але хочу зазначити, що найбільша цінність Революції Гідності – це мирна передача влади. Ми повинні цінувати це надбання і усвідомлювати, що такі демократичні інструменти повинні діяти і надалі. Попереду ще багато роботи. Наше завдання – зробити все, аби люди належно оцінили нашу діяльність».

Сергій Трофімов подякував Валерію Коровію, зазначивши: «На сьогодні ще не зустрічав області в Україні, де так поважають голову ОДА, який завершує повноваження – це надзвичайно високий показник ефективності роботи і довіри до влади».

Довідка. Владислав Скальський на посаді заступника Вінницького міського голови опікувався питаннями економіки та інвестицій. Закінчив факультет будівництва Вінницького державного технічного університету.

За матеріалами Вінницької ОДА