Основна проблема, яка стає на заваді у навчанні та розвитку сучасної учнівської молоді – відсутність сучасного комп’ютерного, мультимедійного  та лабораторного обладнання, унаочнення. Відсутність можливості демонструвати учням досліди на сучасному інтерактивному рівні, займатися цікавою дослідницькою роботою, належно готуватись до предметних олімпіад. Це  в майбутньому може вплинути і на вибір професії.

Так у 2019 році Вороновицька селищна рада виділила кошти на обладнання природничо-математичних кабінетів  КЗ «Вороновицький ліцей»  у розмірі 605 823,00 грн. А саме: 32 ноутбуки,  16 мікроскопів з камерою, проектори, інтерактивні дошки, акустичні системи, багатофункціонувальні копіювальні системи, придбали цифрову документ-камеру, роутери та шафи для зберігання і зарядження ноутбуків, меблі.

Адже математика — одна з найскладніших шкільних природничо-наукових дисциплін, тому добре обладнаний класний кабінет із сучасним матеріально-технічним оснащенням вкрай необхідний для ефективного навчання учнів.

А кабінет біології – це творча лабораторія, в якій учні вивчають закони природи та взаємозв’язки  людини з нею. Забезпечення кабінету новим обладнанням  сприяє формуванню особистості, яка здатна  розв’язувати складні задачі, критично оцінювати обставини, порівнювати альтернативні точки зору та приймати зважені рішення.

Якщо до викладення теми вчитель підкріплюються добре продуманою візуалізацією, якщо він застосовує засоби навчання, які полегшують розуміння складних «речей», то урок стає живим, цікавим, результативним для кожного учня.

SONY DSC

SONY DSC