13 лютого у Вороновицькому ПТУ-14 відбувся пам’ятний захід – зустріч з нагоди 30-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану і Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Працівники вороновицької бібліотеки  підготували презентацію про вороновичан – учасників війни, а учні ПТУ – музичні номери.  Хвилиною мовчання вшанували тих, хто загинув на далекій чужині.

Голова Вороновицької ОТГ Олександр Ковінько  вручив грошові премії афганцям та вдовам  від громади та привітав з цією знаменною датою:«Ви  як ніхто знаєте справжню ціну війни і миру. І як ніхто вмієте дорожити сьогоднішнім днем, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє, за долю прийдешніх поколінь. Вічна пам’ять воїнам, які загинули, до кінця виконавши свій військовий обов’язок. Сьогодні ми схиляємо голову в скорботі за тими, хто не повернувся з “гарячих точок” планети. Ми завжди будемо пам’ятати про Афганську війну. Низький уклін батькам і матерям, які виховали синів-героїв.

 Плин часу не затьмарив спогадів про цю війну. До сьогодні болять серця солдат та офіцерів, і пам’ять продовжує нагадувати про ті жахливі часи. Бажаємо вам та вашим родинам міцного здоров’я, щастя, поваги від оточуючих, миру і добра!».